ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Skippar vi försvaret kan vi lägga ner polisen också

antiidioti · 1 Dec 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Insändarskribenten menar att med logiken att slopa militären för att verka mindre hotfull skulle man även  kunna sluta ha polis, försäkringar och brandsläckare.
Insändarskribenten menar att med logiken att slopa militären för att verka mindre hotfull skulle man även  kunna sluta ha polis, försäkringar och brandsläckare.Foto: TT

Man hör ofta att Sverige borde lägga ner försvarsmakten för att öka landets trygghet. Resonemanget är att om vi har vapen så känner sig andra länder hotade. Har vi inga vapen så sänker andra också försvaret och så blir det inga militära konflikter. Tänk dess­utom, hur mycket pengar försvarsmakten slukar upp helt i   nödan.

Jag tycker att tanken är alldeles utmärkt. Vi ska använda den här genialiska principen för att lösa andra problem och ha en massa skattemedel över. Jag föreslår att i samma veva som vi blir av med försvaret ska vi också avskaffa polismyndigheten. Då blir det säkert inga brott heller, det medför ju ett oerhört mycket trygg­are samhälle. Och vi har sparat ännu mera pengar. 

Ännu bättre: Logiken gör att en hel rad saker blir helt onödiga och vi blir miljonärer. Jag tänker på hemförsäkring, sjukförsäkring, brandsläckare, råttgift... Allt sånt som finns för att användas som skydd mot olika saker. 

De behövs ju inte, för att de kan uppfattas som hot. Ta bort hotet, så blir du trygg. Och kommer att ha en massa pengar över. Tänk dig.

klar

Artikellänk är kopierad

antiidioti
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro