ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Skrynklig, hårig, svettig och ful

Stephan Mendel-Enk · 26 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag bläddrade i en föräldrabok för ett tag sen och såg att det fanns ett helt kapitel om hur man skulle göra för att våga tala med sitt barn om hur han eller hon kom till. Jag visste inte att det fortfarande fanns folk som tyckte det var jobbigt, jag tycker inte alls det är några problem att prata med mitt barn om sex. Det är bara att berätta grunderna för honom rakt upp och ner. Han fattar precis. Den stora utmaningen – däremot – ligger i att rättfärdiga pungens medverkan i sexakten. Jag menar, kolla på pungen. Vad gör den egentligen i ett så smickrande och högtidligt sammanhang som sex? Hur har den lyckats nästla sig in där? Den har inte charmen, den har definitivt inte utseendet. Den mänskliga manliga pungen är antagligen den fulaste, mest motbjudande kroppsdel som finns i hela djurriket. Den är skrynklig, hårig, svettig och full med veck där organismer och mutationer frodas. Den fyller en ganska diffus funktion, den klibbar sig fast i vad som än råkar komma i dess närhet och kan inte ens få en fotboll på sig utan att vråla och klaga som en hysterisk tvååring. Pungen skulle aldrig få vara med om något roligt på sina egna meriter. Men tack vare sin nära kontakt med penisen är den nu given i den kanske största kroppsliga höjdpunkten av dem alla. Det måste vara frustrerande för de andra kroppsdelarna. En i jämförelse trevlig och vacker kroppsdel som vristen får aldrig se något annat än insidan av en strumpa hela sitt liv. Den harmlösa pannan kan på sin höjd räkna med att få en puss någon gång om året. Miljontals dikter har skrivits om kärleksakten mellan män och kvinnor. De brukar vara fulla med fantasifulla omskrivningar som grottor, spjut och fyrverkerier. Inte en enda av dem tar upp pungen. Det är som att mänskligheten vill tiga ihjäl dess inblandning. Som att vi vägrar acceptera att en gräslig slapp skinnpåse befunnit sig mitt i händelsernas centrum när vi kom till. För skillnaderna mellan män och kvinnor tror jag inte man kan överskatta pungens betydelse. Ni vet vad som händer när en kvinna tar av sig kläderna, till exempel. Det blir folkstorm, vuxna män blir hypnotiserade och slutar tänka, religiösa ledare stiftar lagar, små pojkar klättrar upp på tak med kikare och skriver böcker, sånger, filmmanus om den upplevelsen resten av sina liv. När män tar av sig nakna börjar folk antingen garva eller gäspa. Om de pallar ringer de polisen. Det är pungens fel. Hur ståtligt och imponerande själva könsorganet än är dallrar ändå pungen där bakom och förstör helhetsintrycket. Allt hade varit bättre om Gud bara kunnat klämma in en designkurs under veckan hon skapade jorden. Då hade hon nog kommit på ett sätt att placera pungen där den estetiskt sett hör hemma – som ett inre organ.

klar

Artikellänk är kopierad

Stephan Mendel-Enk
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro