ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Skyll inte på poolägarna – duscha mindre i stället

Badar gärna · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Vattnet återanvänds i poolen, skriver insändarskribenten.

Vattnet återanvänds i poolen, skriver insändarskribenten. Foto: Christine Olsson/TT


Vattenförbrukningen för en pool blir liten om man slår ut det på hur mycket den används. Vattnet återanvänds varje dag av flera personer, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Inför sommarens fruktade vattenbrist går myndig­heter och andra ut med uppmaningar att inte fylla sina pooler. Varför?

För de flesta låter en pool som en onödig lyx, att fylla en pool med 30–40 kubikmeter dricksvatten.

Fast nu ligger det inte till så att en pool återfylls med så mycket vatten. När jag stänger min pool på sensommaren, tömmer jag ut till bräddavloppet, det vill säga cirka 10 procent av poolens vattenvolym. När jag fyller på nästa sommar, blir det cirka 3–4 kubik­meter vatten. Lika mycket vatten som en långduschande person överförbrukar på en månad. Vattnet i poolen finns kvar och återanvänds hela sommaren av flera personer. Långduscharens vatten rinner ut i avloppet.

quotation startI stället för att fokusera på enstaka företeelser, ­borde fokus ligga på den lilla dagligen återkom­mande förbrukningen.quotation end

Sammanslaget blir denna lilla förbrukning väldigt stor när den summeras till en årsförbrukning.

För att lägga ytterligare lök på laxen så räcker det kanske inte med bara en dusch per dag vid varma sommardagar.Poolens vatten åter­används varje dag inte bara av en utan av flera personer.

Badar gärna

klar

Artikellänk är kopierad

Badar gärna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro