ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sluta dalta med tafsande grottmän på krogar och badhus

Cissi Wallin · 1 Feb 2016
Uppdaterad 1 Feb 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Hej, svenska så kallade samhällsapparaten. Jag (och troligtvis massa andra kvinnor) har några små krav bara. Egentligen inga konstigheter, så det borde vara ganska lätt att styra upp.

Jag vill kunna gå och simma i badhuset utan att vara skraj för att bli grovt objektifierad och tafsad på av män. Eller ännu värre: behöva uppleva att småflickor som knappt kommit i puberteten utsätts för grovt sexuellt våld när de badar med sina kompisar. Då kommer jag nämligen ha svårt att inte bryta mot lagen och utdela våldsamma sparkar mot dessa gärningsmäns nedre regioner. Så, förslagsvis - sluta dalta med sviniga pojkar och män (oavsett ursprung – för faktum är ju att det funnits badhusäckel så länge badhusen stått där de står) och porta skiten ur dem. Genast. Man ska inte få massa chanser. Lite mer "no mercy" överlag i det här mjäkiga konsensussamhället skulle ju inte skada, tänker jag.

► LÄS MER: Cissi Wallin: "Sluta svartmåla oss med adhd – så svårt är det inte att vara lite positiv"

Sen har vi nattklubbarna och barerna. Här skulle jag vilja föreslå att våldsamma och/eller grisiga karlar med uppenbart dålig kvinnosyn åker ut med huvudet före, på studs. Har tyvärr varit med om otaliga gånger att tafsande svin tillåts stanna kvar med en liten tillsägelse som "straff". Ajabaja lilla kvinnohatiska grottmänniska. Brukar ju funka ypperligt...

Vad mer? När jag tänker efter borde nog samhället i stort bli bättre på att porta män lite varstans. Med tanke på mängden män som uppenbarligen inte kan bete sig civiliserat. Att klä sig i svart och uträtta nåt slags självutnämnt medborgargarde med devisen "skydda våra kvinnor" eller liknande är också skäl nog för strikt utegångsförbud. Och vadå "våra kvinnor"? Sist jag kollade fanns där inget halsband med adress runt min eller annan kvinnas hals. Jag lär mig hellre brutalt självförsvar med pepparsprej än att "skyddas" av våldsromantiserande rassesvin som använder fejkat civilkurage för att få chansen att misshandla folk med invandrarbakgrund.

► LÄS MER: Cissi Wallin: "En god fru och mamma ska helst plasta in sin personlighet"

Överallt pratas det integration och flyktingfrågor, just nu kokar frågan. Vilket säkert kan vara nyttigt för det här landets enorma beröringsskräck vid vissa ämnen, och för att så kallat vanligt fölk ska lära sig att lyfta debatterna utanför köksbordet. Men som vanligt saknar jag det verkliga kvinnoperspektivet. Som inbiten och hyfsat stereotyp feminist gör jag ju ingen skillnad på kvinnohat och angrepp på tjejer i det som ska vara trygga rum. I stället för att utforma nolltolerans och på skarpen-markeringar fastnar beslutsfattare i loopar av "hur mycket rasist kan jag framstå som om jag gör eller säger det här".

A little less conversation, a little more action, please.

Rasism är för jävligt, inskränkning av kvinnors frihet likaså. Det finns ingenting som talar emot att man kan jobba emot dessa två samtidigt. Fler kanske borde pröva.

+ Känner mig för uppgiven för att plussa någonting just nu.

- Samtiden. Som vanligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro