ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sluta med att jämföra socker med alkohol

Fridah Jönsson · 25 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Har ni sett Fucking Åmål-scenen när de spelar Bingolotto och Elin får ett utbrott och skriker "AME ÅÅÅÅH!" rakt ut? Det är ungefär så jag låtit de senaste dagarna när jag försökt diskutera med folk.Man diskuterar våldtäkter och de säger "men man måste ju faktiskt räkna med att om man går hem med en kille så förväntar han ju sig sex", man diskuterar prostitution och de säger "men hon har ju valt det själv", man diskuterar ideal i modebranschen och de menar att "ameh, det vet man ju själv när man söker jobb där" (eller det ännu värre "ameh, tjejer vill ju drömma sig bort lite, hur kul är det att se på en modell som är likadan som en själv?").


Nu har jag hittat den jobbigaste diskussionspartnern av alla. Det är den som helt utan ironi jämför alkohol och droger med socker.

Jag skrev en debattartikel i veckan om att man inte borde få dricka alkohol framför sina barn, och folk flippade såklart och hävdade att man måste få slappna av, barnen tar ingen skada, "jag tyckte bara det var roligt när mina föräldrar drack" och annat tjafs som mest bevisade att de som protesterar högst verkar vara de som behöver alkoholförbudet mest. Och några skrev såklart "men ska vi förbjuda godis också eller? Socker är ju också jättefarligt!". Jag blev så arg och en debatt i mitt statusfält på Facebook startade. Folk skrev på allvar att socker och alkohol är precis samma sak. Hur allsin dar kan det vara det?Det finns endast en människa man skadar genom att äta socker, och det är sig själv. Man är ingen fara för andra om man äter för mycket godis eller för mycket kakor, men man utgör en fara för alla sina medmänniskor genom att dricka för mycket alkohol.Hur många våldsbrott har begåtts för att gärningsmannen hade ätit godis? Hur många barn har blivit påkörda för att någon satt sig i bilen trots att den ätit en chokladkaka innan? Hur många människor har krossat sin partners hjärta och varit otrogna och sedan förklarat det med ”men älskling, jag hade ju tryckt i mig en hel påse geléhallon, jag tänkte ju inte”?När vi hör att en man har slagit sin fru på grund av att han både haft glass, en kanelbulle och lakritsbåtar i magen, då kan vi börja diskutera.+ Linnea Henriksson i Idol. Åker hon ut så gråter jag.

– Jay Smith  i Idol. Är han kvar den här veckan så gråter jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro