ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Sluta prata som småbarn

Therese · 22 Sep 2014
Uppdaterad 22 Sep 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Varför undervisar man inte barn och ungdomar om svenska ords uttal i skolan, undrar Therese, som är förfärad över att ingenting görs.
Varför undervisar man inte barn och ungdomar om svenska ords uttal i skolan, undrar Therese, som är förfärad över att ingenting görs.Foto: Alamy

Fler och fler svenskar ­pratar som småbarn. Det heter inte igenkligen ­utan det heter egentligen. Man kan inte uttala bokstäverna ENT som ENK. Ett tips är att titta på hur ordet stavas om det verkar svårt.

Varför undervisar man inte barn och ungdomar om svenska ords uttal i skolan? Jag är förfärad att ingenting händer eller görs.

Det verkar vara så illa nu att inte ens lärare och journalister kan eller vet hur orden ”egentligen” och ”ordentligt” ska ut­talas ­längre. Det är så pinsamt.

klar

Artikellänk är kopierad

Therese
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro