ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Sluta tjata om att jag ska träffa någon – låt mig vara singel och lycklig

Ronja Lehtonen · 29 Dec 2016
Uppdaterad 29 Dec 2016

klar

Artikellänk är kopierad

”Varför träffar hon ingen?

Varför skulle jag göra det?

Jag upplever att det tisslas och tasslas om huruvida jag träffar någon eller inte. Som svar på frågan: det händer inte mycket på kärleksfronten och jag har inte bråttom heller. Går det att ha bråttom? Nej, skulle nog de flesta svara. Det är väl klart att jag vill träffa någon, det vill väl de flesta, men hittills har det bara inte träffat rätt.

Du är för kräsen.”

Kräsen? Sämsta förklaringen någonsin. Är det jag själv som bestämmer för vem jag ska ha känslor för? För det är väl ändå det kärlek handlar om… eller?

Du är lite fööör självständig.”

Hur kan man vara ”för självständig?” Är det någonsin någon som säger så till en man? ”Du är lite för självständig.” Nej, jag tror inte det. Vi lever på 2000-talet. Vi kvinnor här i Sverige har rösträtt och kan bestämma över våra egna liv. Det finns inget som heter ”för självständig.”

Det finns hur många dejtingsidor som helst…

Och? Jag är inte intresserad och jag har ingen lust att lägga ner tid på att gå igenom alla dessa sidor och träffa alla dessa människor. Jag lägger min tid på något helt annat som är viktigare för MIG.

Vi kan inte bjuda henne på festen, hon kommer vara den enda singeln…

Tack för den. Vi är väl vänner? (tydligen inte) Är ni medvetna om att det är NI som gör ett problem av det, inte jag? Är jag bjuden på fest (eller vad det nu är för tillställning), är det antagligen folk jag känner och då är jag där för att det är FEST och för att man ska umgås. Jag umgås jättegärna med mina vänner och jag har inga problem med att vara social med nya människor. Jag är inte alltid ute efter att ragga på någon eller att ligga med någon. Min hjärna sitter i huvudet, bakom ögonen, ni vet? Inte mellan benen.

Det är otroligt vilka konstiga kommentarer jag har fått genom åren och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men jag väljer att skratta. Dels för att det är betydligt roligare att skratta och dels för att de som ”följer strömmen” inte förstår att man faktiskt kan gå andra hållet. Jag måste inte ha pojkvän. Jag måste inte ha flickvän heller. Jag måste faktiskt inte gifta mig och jag måste faktiskt heller sätta några barn till världen. Frågan som lyder ”har du någon sexlust ens?” är också skrattretande. Det är väl skillnad på sexliv och att leva i tvåsamhet? Att få träffa någon och känna ömsesidig kärlek vore helt fantastiskt, men det får bli den dagen och den ”sorgen”.

Till dess: Låt mig vara singel och låt mig få må bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Ronja Lehtonen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro