ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sluta vara upprörd övernya Facebook

Fridah Jönsson · 27 Maj 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stoppa pressarna! Facebook har gjort någon teknisk miss och folks statusuppdateringar går nu att hitta via Google, även för folk som inte har Facebook! Herregud, hur kan något sådant här få ske? Det är skandal. Häng de jävlarna som klantat till det! Kräv skadestånd! Eller … kanske inte.

Det har nu startats ett uppror på nätet mot Facebook, och massor av människor har bestämt sig för att avsluta sina konton den 31 maj (hur många som faktiskt kommer att göra det återstår att se). Anledningen till detta är att vissa saker som de skriver i statusraderna har läckt ut och blivit synligt även för folk som inte har Facebook.

Vuxna människor som upprörs över att hela världen kan läsa deras högst ointressanta rapporter om fredagsmys, soldagar och köksrenoveringar borde tona ner sin hybris och istället fundera över det meningsfulla i uppdateringen "tacos ikväll och imorgon blir det mys i solen med hela familjen, om vädergudarna lyssnar vill säga =)".


Och då har vi inte ens kommit till den sjukaste sortens folk. Det är nämligen den grupp människor som klagar över det här, med anledningen att deras lärare och chefer kan se allt de uppdaterar – för ibland uppdaterar man när man är sjuk eller skolkar och då kan ju ALLA läsa det och se att man ljugit!

Ja, fy fan, det här är ju Facebooks grundare Mark Zuckerbergs fel alltihop. Om han bara inte fuckat upp det så hade allt varit frid och fröjd.
 Så kan man se det. Men man kan också se det som så att om man är så oändligt korkad att man uppdaterar sin facebookstatus när man sjukskriver sig och sedan beklagar sig över att chefen blir arg, så kanske man ska fundera på om man ens borde få ha tillgång till Facebook.

Jag vet hur det känns när fel person läser fel sak. Jag är ju en del av Lunarstorm-generationen, jag kan den där känslan av nej-det-där-skulle-hon-inte-ha-sett alldeles för väl. Men jag har också lärt mig något av det.

Jag har lärt mig att ha den enkla inställningen "skriv inget som inte alla ska läsa och lägg inte upp bilder som inte alla ska se". Då går allt hur bra som helst. Jag lovar.

+ Att Belle & Sebastian kommer till Popaganda. Pepp-nessen har redan börjat kicka in.


– Den vidriga och märkliga Stoppa Langningen-kampanjen som sätter upp reklamskyltar med orden "Din dotter är fortfarande oskuld. Men när hon druckit av vinflaskan du gav killarna törs hon nog gå hela vägen".

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro