ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

SLUTREPLIK: "Flyget kan visst bli grönt"

Rune Westergård · 7 Mar 2017
Uppdaterad 3 Maj 2017

Foto: Christine Olsson/TT


"Strävan efter minskat flygande är inte bara ett stickspår utan tyvärr ett klimatmässigt villospår", skriver Rune Westergård.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Teknikpessimisterna vill tydligen minska flygandet i stället för att minska dess utsläpp. Man vill att vi tar tåget i stället. Tågtrafiken har naturligtvis sin roll att spela i transportsektorn och om Sverige vore hela världen kunde man komma långt på bara det spåret, om uttrycket tillåts.

För inte så länge sedan fanns en utbredd teknikpessimism också inom energiområdet. Man trodde att enklare livsstil var lösningen på växthusgasutsläpp från energianvändningen men i dag inser allt fler att lösningen ligger i teknikskifte. Förnybar energi växer snabbt på bekostnad av kol och olja, i hela världen, till och med snabbare än teknikoptimisterna trodde för bara tio år sedan.

Så blir det naturligtvis med flyget också. Det blir grönt. Frågan är bara om vi vill påskynda den teknikutvecklingen, vilket vi gör genom att fortsätta flyga, eller inbilla oss att vi kan ändra flygbeteendet i världen. Nej, strävan efter minskat flygande är inte bara ett stickspår utan tyvärr ett klimatmässigt villospår.

Rune Westergård

klar

Artikellänk är kopierad

Rune Westergård
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro