ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Slutreplik: Varför får feminister förespråka hat baserat på kön?

Johan Mparmpagiannis · 13 Mar 2018
Uppdaterad 13 Mar 2018
Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3 och Cissi Wallins kolumn den 7/3.

Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3 och Cissi Wallins kolumn den 7/3.


Cissi Wallin skriver att manshat är en naturlig reaktion i Sverige för våldsamheter från alla världens hörn som vi möter via nyheterna. Om man inte klarar av att se nyheterna utan att bli hatisk rekommenderar jag att man låter bli, skriver Johan Mparmpagiannis som svar på Cissi Wallins kolumn.

klar

Artikellänk är kopierad

Denna slutreplik är ett svar på Cissi Wallins kolumn den 7/3som i sin tur är ett svar på Johan Mparmpagiannis debattartikel den 5/3. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Enligt Cissi Wallin är radikala feminister inget hot mot pojkar och män. I Dala-demokraten 9 mars publicerades en debattartikel med rubriken: ”Hellre fria än fälla – en rättslig diskriminering mot kvinnor”. Avsändaren: en kvinnlig juriststudent. Sug på den karamellen. Jag menar att sådana rättsvidriga åsikter är ett resultat av en allt mer radikal feminism.

Cissi Wallin skriver att manshat är en naturlig reaktion i Sverige för våldsamheter från alla världens hörn som vi möter via nyheterna. Om man inte klarar av att se nyheterna utan att bli hatisk rekommenderar jag att man låter bli. Alla som bedriver hatpropaganda har alltid en motivering till varför just deras hat är berättigat. Att det ska accepteras enbart på grund av kön är precis den typ av diskriminering som den feministiska kampen vänt sig emot från första början. I mina ögon går uttalandet stick i stäv med FN:s stadgar om de mänskliga rättigheterna samt den svenska skolans värdegrund när man så tydligt förespråkar hat mot en grupp baserat på deras kön. Vilka signaler sänder det till våra unga?

Att enbart män skulle vara ett hot mot barn är fel. Statistik visar att kvinnor slår sina barn upp till sex år i ungefär samma utsträckning som män. Varför osynliggöra kvinnors våld i hemmet? Det är ett svek mot barnen.

Johan Mparmpagiannis

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mparmpagiannis
Johan Mparmpagiannis
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro