ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Slutreplikeplik: Gårdsförsäljning handlar om vilja, inte om EU-rätt eller folkhälsa

Daniel Norlindh · 14 Nov 2017
Uppdaterad 14 Nov 2017
Daniel Norlindh på Brewing Költur tycker inte att Systembolagets vd Magdalena Gergers argument mot gårdsförsäljning håller.

Daniel Norlindh på Brewing Költur tycker inte att Systembolagets vd Magdalena Gergers argument mot gårdsförsäljning håller. Foto: Privat


Det är inte EU som bestämmer över svensk alkoholpolitik – det gör Sveriges riksdag, skriver bryggaren Daniel Norlindh i en slutreplik till Systembolagets vd.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Intresset kring frågan om gårdsförsäljning är just nu stort. Vi såg även att Lars Hjälmred, riksledamot (M) och Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille (M) lyfte frågan på Partille Tidnings debattsida (9/11). De konstaterar att vi är det enda landet i EU som inte har gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Christofer Fjellner (M) (DN Debatt 28/9) skriver att den bedömda gårdsförsäljningsvolymen i dagsläget skulle motsvara tre promille av totalproduktionen i Sverige.

Det måste vara därför folkhälsan inte längre är Systembolagets vd Magdalena Gergers starkaste argument mot gårdsförsäljning, nu är det i stället juridiska problem associerade med EU-rätten (Metro 10/11).

Fjellner visar tydligt att det inte är EU som bestämmer över svensk alkoholpolitik – det gör Sveriges riksdag! Vi gissar att det var därför du skrev till Sveriges riksdagsledamöter i september för att påminna dem om just detta. Sverige kan genom riksdagsbeslut anta samma undantag som Finland avser göra inom ramen för detaljhandelsmonopolet.

Gårdsförsäljning handlar om vilja och vision, inte om EU-rätt eller folkhälsa.

Daniel Norlindh, Brewing Költur AB

En längre version av denna text är publicerad på Brewing Költurs webbplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Norlindh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro