ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Sms till Putin i stället för militär

IRO · 24 Nov 2014
Uppdaterad 24 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Insändarskribenten Ivo föreslår att vi messar de som kränker svenska luftrum och vatten i stället för kostsamma militära operationer.

Varje gång utländskt militärt flygplan kommer nära svenska gränsen skickas ett par jaktplan upp för att som det heter ”avvisa denna kränkning”. Vid misstanke om utlänsk ubåt på svenskt vatten mobiliseras Sveriges sjöstridskrafter för jakt på denna. Vad uppnår man? En kurragömmalek och ett stort ekonomiskt slöseri. I stället skulle man kunna påtala kränkningar i sms till Nato och Ryssland (Putin). Då har vi sagt ifrån att vi kräver att våra gränser respekteras och det är ett mycket billigare alternativ. Då skulle vi kunna ha färre både militära jaktplan och krigsfartyg samt ha mer pengar till förebyggande åtgärder inför klimathotet, en bättre välfärd för både människor och djur eller annat angeläget ändamål. Kapprustning är något planeten jorden inte längre har råd med!

klar

Artikellänk är kopierad

IRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro