ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Snälla hundägare – plocka upp bajset, för fan

Metro · 7 Feb 2016
Uppdaterad 11 Jan 2017

Foto: Privat/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Jag är så trött på allt hundbajs som ligger på gatorna. Snälla hundägare, plocka upp efter din hund! Och skyll inte på att du inte har några påsar – då får du faktiskt använda en av dina skor för att få med dig bajset till närmsta soptunna eller hem, precis som vi andra i samhället ofrivilligt får med oss bajs under skorna när vi har varit ute och trampat i din hunds bajs.

Jag och många andra vill faktiskt kunna gå på trottoarerna utan att vara rädd att trampa i bajs nu när snön börjar försvinna på många ställen.

Det kanske är svårt för dig, hundägare, att minnas att din hund bajsade precis vid busskuren för två-tre månader sedan och att du inte plockade upp det då. Men då får ni, hundägare, hädanefter tänka: ”nu när snön är borta så kan vi inte vara lata och strunta i att böja oss ned med en påse på handen som vi sedan plockar upp bajset med.” Inse att det varken är en svår eller en jobbig uppgift. Det är en fruktansvärd procedur för oss andra som får med oss lukten och avföringen på skorna och som hamnar på dörrmattan och sedan i handfatet där man är illa tvungen att tvätta skorna.

Sedan kommer vi till det jag kan tycka är det värsta. Alla äldre människor som går med rullatorer och käppar och som kanske kliver i bajset för att de inte ser det och för att du, hundägare, inte orkade plocka upp det. Hur jobbig blir inte denna illaluktande och kladdiga procedur för en äldre människa som får dra med sig skiten in? Det är för jävligt, rent ut sagt. Förstår ni inte att det är hur äckligt som helst när bajset är utsmetat över hela trottoaren så att man får hoppa över det? Och kan man inte kliva över det så får man välja på att gå i bajs.

LÄS MER
”Låt mig baka bullar och dricka skumpa medan min man byter däck”

Där jag bor tar det cirka fem-sju minuter att gå till affären, och då har jag passerat bajs i alla olika färger, storlekar och lukter vilket jag helst skulle vilja slippa. Om er hund bajsar hemma hos er – plockar ni inte upp det då? Vem ska plocka upp efter er? Våra äldre som inte ens orkar klaga utan bara gör det? Nej fy skäms, samhället är inte er mamma.

Sedan tycker jag att det är elakt mot hundägare som faktiskt plockar upp och ser till att göra rätt för sig. Det är lätt att alla blir dragna över en kam. De känner sig utpekade och måste försvara sig med alla medel att de plockar upp efter sina hundar.

LÄS MER
"Jag är väl för helvete inte bög!"

Konsum, Ica och de flesta andra butiker har bajspåsar. Så snälla hundägare: gå och köp påsar.

Och har ni redan påsar, sluta tänk ”jag är van vid min hunds bajs och det är ingen big deal att inte plocka upp efter min hund”. Om jag säger såhär ”jag är van vid mitt bajs så vad gör det om jag bajsar lite på trottoaren och låter det ligga så att alla får gå i det och får med sig det hem.” Nej, det är helt sjukt. Gör om och gör rätt. Snälla hundägare, plocka upp bajset för fan.

Monique Håfström

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro