ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Snart är verkligheten grå och trist

Thomas · 17 Maj 2017
Uppdaterad 17 Maj 2017
Dagens insändarskribent är rädd att den nya tekniken augmented reality kommer att skapa en ny folksjukdom genom att göra alla beroende av att hela tiden se världen med AR-glasögon.

Dagens insändarskribent är rädd att den nya tekniken augmented reality kommer att skapa en ny folksjukdom genom att göra alla beroende av att hela tiden se världen med AR-glasögon. Foto: Sally Anscombe/Alamy


Insändarskribenten Thomas är rädd att den nya tekniken som kallas AR kommer resultera i att vi inte kommer uppskatta världen som den är.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Många tillbringar sin tid med blicken riktad mot olika skärmar, både på jobbet och under fritiden.

Men inom en snar framtid kommer denna företeelse vara ett minne blott. En ny teknik kommer snart att ersätta skärmar helt. Tekniken kallas AR (augmented reality), förstärkt verklighet.

Inte bara föräldrar bör vara vaksamma på denna nya teknik. I början kommer tekniken bara att bli bättre och bättre. Upplevelserna kommer att bli allt mer fantastiska. Genom ett par glasögon kommer världen att fyllas med allt som vår fantasi kan komma på. Och utan glasögonen kommer allt att vara grått och trist.

Beroendet av att ha glasögonen på hela tiden kommer till slut att kallas en folksjukdom. Fast samtidigt kommer vi göra saker med människor från hela världen utan att resa till varandra.

Jordklotet kommer att bli lika litet som ditt synfält.

Thomas

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro