ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Sorgligt att många förvarar cannabis

Bianka · 13 Nov 2014
Uppdaterad 13 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Dagens insändarskribent Bianka tycker det är dumt att försvara cannabis . 

Jag läste här om dagen ett inlägg som polisen lagt ut på deras facebook-sida som handlade om spice. Det var en varning för drogen som redan skördat många unga liv, för att ”det syns inte på pissprovet”. Det som berörde mig var kommentarerna som hörde till inlägget. Jag kan inte finna ord för hur idiotiskt jag tycker det är med droger, men hur mycket värre det är när man börjar försvara det. Och tyvärr nog är det alldeles för många som gör det.

LÄS MER: Kriget mot knarket gav oss spice

Jag är omringad av nära, kära, vänner och bekanta som är eller har varit i drogvärlden. Att se någon man älskar förändras på grund av en drog är som att få en kniv i hjärtat. Att inte kunna hjälpa dem känns ännu värre, som att få ens hjärta utslitet ur ens kropp. Det värsta är, att man inte kan hjälpa en männi­ska som försvarar drogen för allt i hela världen, och absolut inte vill ha hjälp. 

Det är sorgligt att drogen spice skördar människors liv. Men det jag anser som ännu sorgligare är att så många i kommentarsfältet försvarar drogen cannabis. 

LÄS MER: 19-åring rökte spice en gång – blev hjärndöd

Cannabis kanske inte kommer att skada dig fysiskt, men den kommer att skada dig psykiskt, anser jag. Du kommer inte dö, men min uppfattning är att allt du någonsin har varit, hela din personlighet kommer att göra det ju mer du röker. Ju djupare inne i missbruket du hamnar. Ja, för det är precis det de är, ett missbruk. Du blir beroende, du kanske inte märker det, men människor omkring dig gör det. 

LÄS MER: Expert: Legalisering av cannabis kan få färre att ta spice

Så, snälla, du som inte har hamnat i drogvärlden än, låt det aldrig hända. Stå på dig, var stark. Tro inte på att det kommer att få dig att må bra. Tänk på om du verkligen vill utsätta dina nära och kära för den människan droger kommer att göra dig till. Om du vill göra illa alla du älskar. Och framför allt dig själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Bianka
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro