ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sossarna äger” alla schyssta ord

Johan Stël von Holstein · 11 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För ett tag sedan skrev jag en artikel som borde ha gjort politiken och höstens val enkel för väljarna. Jag lärde ut skillnaden mellan socialism och kapitalism, skillnaden mellan vänster och höger. Jag klargjorde nämligen skillnaden mellan tron på centralstyre och kollektivism (socialdemokrati) och tron på individens rätt och skyldighet till frihet och eget ansvar (Alliansen). Jag trodde att jag gjorde det helt solklart hur enkelt valet därmed är. Ska du eller Göran bestämma över ditt liv. Men, det var inte så enkelt. Folk förstod inte. Eftersom sossarnas PR-apparat så effektivt och under så lång tid har manipulerat oss medborgare och vårt språk, så förstår inte svenskarna vad frihet är. Sossarna ”äger” nästan alla sköna schysta ord: jämlikhet, feminism, solidaritet och så vidare, fast inget av dem har med socialism att göra. Häromdagen träffade jag en god vän, välutbildad, framgångsrik, som sa att det fanns goda tankar bakom socialdemokratin, och jag frågade honom vilka då. Jo, medmänsklighet, svarade han efter lite eftertanke. Medmänsklighet … ? Är det socialism? Medmänsklighet och empati är en medfödd social reflex. Om ett barn faller i havet från en bro hoppar 85 procent i för att rädda det och 15 procent står kvar och glor och det är helt jämt fördelat mellan de politiska blocken. Fråga anhöriga till de 100-tals miljoner som avrättats i socialismens namn om de skulle förstå kopplingen till medmänsklighet. Men jag ska göra ett nytt försök att förklara. Häromdagen beslutade socialdemokraterna att man inte ska få läsa upp sina betyg på komvux och utnyttja det för att komma in på universiteten. Med andra oord, det är viktigare när du ska kunna din svenska och matte än att du ska kunna den. Göran Persson vill att du ska ha dina betyg klara andra veckan i juni det år du går ut gymnasiet. Han vill, (centralstyre) att alla ska samtidigt, (kollektivism) obeaktat av förutsättningar (socialism) ha ett visst betyg vid ett visst tillfälle. Om du är omogen (alla killar är två år efter vid den åldern), om du har varit sjuk, varit med om en för familjen uppslitande skilsmässa eller om du har oengagerade föräldrar som skiter i sina barn i tron att Göran Perssons socialistiska system ska ta ansvaret för barnens uppfostran och utveckling, ja då är du rökt för all framtid för Göran vill … Kapitalism vill att konkurrensen skall vara total. Det skall aldrig vara för sent att komma igen. Det viktigaste är att du skaffar dig kunskaperna på dina villkor, när du är redo.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Stël von Holstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro