ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Staffan Erfors: Almedalen är inte till för eliten

Staffan Erfors · 2 Jul 2017
Uppdaterad 2 Jul 2017
Här har verkligen ”vanliga” medborgare chansen att träffa och prata med makthavare, skriver Staffan Erfors, Metros Chefredaktör.

Här har verkligen ”vanliga” medborgare chansen att träffa och prata med makthavare, skriver Staffan Erfors, Metros Chefredaktör. Foto: Privat, Anders Wiklund/TT


Almedalen dödförklaras, baktalas och hånas. Men likväl blir evenemanget större och starkare varje år.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett kärt minne för mig är när Bengt Baron och Pär Arvidsson simmade hem guld i ryggsim respektive fjärilsim i Moskva-OS 1980. Vilka idrottsmän!Jag tänker aldrig någonsin på att de tog guld under de olympiska spel som USA valde att bojkotta som en följd av Sovjets invasion av Afghanistan 1979.Och jag tänker inte heller på att Stefan Löfven valt att utebli från årets Almedalen. Istället kommer han att träffa folk ”som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka”.

Jag tycker det hade varit bättre om Löfven åkt till Almedalen och spridit budskapet att alla är välkomna hit.För det är nämligen så att Almedalen inte är till för någon elit, tvärtom. Här har verkligen ”vanliga” medborgare chansen att träffa och prata med makthavare från politiken, näringsliv och offentlig förvaltning. Här har alla chansen att gå på något av de över 4 000 seminarierna (nytt rekord) och ställa frågor och ifrågasätta makthavarna, ett privilegium som endast brukar vara förbehållet journalister.Jag växte upp i Visby och var i Almedalen redan som liten pojke, ett starkt minne är Olof Palmes tal 1985. Mina minnen från Visby och Gotland bidrar såklart till att jag känner så starkt för Almedalen, men tro mig – det är en fantastisk vecka.Även OS i Los Angeles 1984 bojkottades, denna gång av Sovjet och tretton andra kommuniststater. OS överlevde dock och blir bara större och större för varje gång. Precis som Almedalen.

Oväntad seminariedeltagare:Danske Bank har idag ett seminarium om att ”Vända på pensionspyramiden” där man lockar med modellen Victoria Silvstedt i panelen, hon medverkar i rollen som ”investeringsproffs” och förväntas ”dela med sig av sina erfarenheter och ger sin syn på vikten av att ha en ekonomisk plan.”

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro