ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Staffan Erfors: Påtaglig rädsla i Visby inför nazisternas intåg

Staffan Erfors · 6 Jul 2017
Uppdaterad 6 Jul 2017

VISBY. I morgon håller Visby andan. Nordiska motståndsrörelsen anländer till Almedalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid årets Almedalsvecka medverkar Nordiska motståndsrörelsen, NMR. De hårdföra nazisterna skapade redan före politikerveckan en het debatt om det rimliga i att de fått tillstånd att medverka. Feministisk initiativ (FI) och flera andra politiker och debattörer har valt att helt utebli från Almedalen som en följd av NMR:s närvaro.

Det är inte bara NMR:s värderingar som fått många att avstå från politikerveckan – många fruktar även för sin säkerhet.

I morgon får vi svaret om NMR nöjer sig med att sprida sina budskap på ett gängse sätt eller om organisationen avser genomföra något som riskerar att störa ordningen och skrämma besökarna.NMR har på sätt och vis redan lyckats med sina planer i Almedalen. Organisationen har fått massor av uppmärksamhet och man har även spridit fruktan hos de som inte delar deras värderingar.Rädslan i Visby är påtaglig. Hoppas den är obefogad.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro