ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Står tjejerna för det hårda levernet nu?

Jens Grede · 26 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vad har hänt med The Bad Boy? Var är vår manliga motsvarighet till Lindsay, Paris och Britney? Bryr sig ingen längre om oss män? Inte ens när vi super, knarkar och beter oss allmänt vidrigt verkar medierna ta notis. Är bad boyen jämställdhetens senaste offer? Om det är det som krävs för att jämna till spelbrädet kan det väl vara värt att offra en generations Rat Pack, Robin Williams och Charlie Sheen. Jag är knappast konservativ, men vart är världen på väg när Kevin Federline är Britneys trygga punkt, ett ankare i ett annars sjövilt liv? Är mannen i detta fall det gråtande offret i förhållandet, som ber sin flickvän stanna hemma, bara för en kväll, älskling, snälla …Det är inte svårt att förstå hur man hamnar på glid i den stan. De flesta av oss brukar beklaga oss över att vi druckit lite mer än normalt under semestern. Att leva i LA är att leva på semester. Solen lyser varje dag och kvällen erbjuder för den initierade en uppsjö av alternativ. Ryan Phillippe summerade det väl när jag träffade honom just i LA: ”Ingen i LA verkar ha någonting att göra på vardagarna”. Avsaknaden av ett normalt arbetsschema har skapat en lördag-hela-veckan-kultur Lasse Brandeby skulle kunna vara stolt över.Nåväl, nog har väl sagts om vilka bra förebilder den här gruppen av tjejer måste vara för unga tonåringar världen över, som tillbringar dagarna framför Perezhilton.com och veckopressens stimulerande kultursidor … Droger har inte romantiserats på det här sättet sedan cigaretter i 40-talets Hollywoodfilmer. Resultatet är skrämmande eftersom efterfrågan på narkotika från Seattle till Sollefteå ofrånkomligt skjuter i höjden. Nu till den triviala kärnan i mitt ”problem”. Vem ska en ung man vända sig till i dag? Pete Doherty? Vi har nu nästan enbart positiva förebilder kvar av min generations bad boys. De har alla reformats. Leo DiCaprio gör film om klimathotet, Ashton Kutcher är en trogen far till ett antal styvbarn och Johnny Depp lever på den franska landsbygden. Inte ens våra sportstjärnor håller måttet. Har inte Zlatan barn nu? Peter Forsberg såg jag faktiskt i LA för en tid sedan, utanför en Victoria Secrets-fest på Roosevelt Hotel. Han såg både nykter och uttråkad ut, detta i stark kontrast till mig själv. Nej, vår tid är förbi och framtidens busar verkar vara tjejerna. Och det är jag rätt tacksam över. Vi män har varit busar sedan civilisationens begynnelse. Om någon vill axla den uppgiften så ”be my guest”, som de skulle ha sagt i Los Angeles ...

klar

Artikellänk är kopierad

Jens Grede
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro