ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Stoppa lönedumpningen bland lastbilschaufförer på svenska vägar

magnus · 9 Mar 2015
Uppdaterad 9 Mar 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Jag vill ge dagens ros till alla lastbilschaufförer som står upp mot lönedumpningen på de svenska vägarna. Genom den EU-styrda lönedumpningen håller svensk åkerinäring på att utrotas. Med den svarta lastbilstrafiken ökar brottsligheten – stölder, langning, skattebrott och miljöbrott är vardagsmat inom transportnäringen. Detta drar i sin tur till sig organiserad brottslighet.

Alla som kör här i Sverige ska tjäna lika. Samma lagar ska gälla för alla. En bra början vore att alla som kör ska vara anställda av åkeriet de kör för. Svensk polis bör få samma möjligheter som fransk att få sätta kloss på hjulen så att skurkföretagen inte kan köra vidare förrän felen är åtgärdade eller böterna betalda.

klar

Artikellänk är kopierad

magnus
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro