ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sverige är fantastiskt!

Johan Stël von Holstein · 20 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskar är fantastiska! Vi är roliga, vänliga, varma och älskade av hela världen. Rankade som bästa fans av alla 32 nationer i Tyskland och som enda nation belönad med 10 av 10 poäng av de tyska tidningarna. Fantastiskt! Förstår ni vad det innebär? Miljarder människor över hela världen har fått läsa om oss, de har hört oss sjunga och de har sett oss dansa i tv. Miljarder människor har sett bilder på våra vackra kvinnor, de vackraste kvinnorna i hela världen! Alla har fått läsa att vi är roliga, glada, positiva och vänliga och att vi kan festa bäst av alla. Är det viktigt? Det är klart att det är! Alla gillar att festa när de reser. Nu finns vi! Massor, hundratals miljoner av dem som sett och läst om oss, visste inte ens om att Sverige fanns och majoriteten trodde att vi var kalla och tråkiga. Nu vet de, nu ligger fältet öppet för att förvalta denna nya bild av det nya Sverige, det unga, galna, roliga och positiva Sverige, det varma, vänliga och vackra Sverige! Det Sverige som hör ungdomarna och framtiden till. Landet där folk kan festa, kramas, skratta och sjunga. Vi kan skrika ”Sweden loves you” till världen, och världen älskar oss!Det här är stort. Det är så långt ifrån socialdemokratins avundsjuka, Jante, med självmord och elände, så långt ifrån trygghetstörstande fegisar man kan komma. Det här är ungdomlig kraft och framåtanda. Det är vår ungdom och våra fans som inte ger upp! Optimism, djävlar anamma och vinnarskallar utan like. Det är vårt hopp och vår framtid. Ungdomar som visar sin individuella kraft, sin kreativitet och sin framtidstro i en kollektiv manifestation. 50 000 svenskar på läktarna och 25 000 svenskar som marscherade till stadion i Berlin. Marscherade i ett rus, inte bara av öl, utan i ett rus av samhörighet och framtidstro utan rasism och fördomar. Sida vid sida och bara för att de inte gav upp det hoppet kunde Ljungberg i 89:e minuten näta.En gång i tiden skrek en hes norrman ut namnen på en massa engelska storheter och sa att Norge slagit dem allihop, men vi har inte bara slagit England, vi har slagit hela världen. Och när vi vinner mot just England i kväll och går vidare måste vi alla klä oss i gult, hoppa i bilarna och tuta hela natten. Sedan ska vi tömma spargrisarna och åka ner i våra svettiga gula tröjor och skrika oss hesa i åttondelen, och så i kvarten, semin och finalen.  Men om vi förlorar på vägen … Ja, då får vi visa att vi är världens bästa förlorare. Då får vi kramas och hurra vidare. För nu har vi något att fira. Nu finns vi. I en ny mundering. Och framtiden är ljus. Nu är vi ett alternativ. För företag att sälja till och köpa från och för människor att resa till. För vet ni vad? Sverige är fantastiskt!

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Stël von Holstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro