ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Sverige behöver flyers i stället för försvarsarmé

Stephan Mendel-Enk · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En morgon satt det lappar under vindrutetorkarna på alla bilar på min gata.Där stod att en sammanslutning av personer och företag skulle arrangera en liten gatufest i vårt område från torsdag till lördag. Festen skulle utgöra en mötesplats för oberoende konstnärer och alternativa musikstilar och lappen avslutades "då stora mängder människor kommer vistas på gatorna föreslår vi att Ni ställer bilen någon annanstans under de aktuella dagarna."Jag tyckte att det lät som en mycket trevlig tillställning, men insåg samtidigt vilket oerhört mäktigt redskap lappar av denna sort utgör. Ingen vågar säga emot lappar med så vällovligt syfte. Genom att använda begrepp som mötesplats, plattform, oberoende konstnärer och avsluta med ett gott råd kan man få igenom vad som helst.Till exempel:Hej vänner! Vi är en grupp fria scenartister som under helgen kommer lägga stora delar av ert kvarter under vatten.  Flertalet av områdets fastigheter kommer svämmas över och vi ser gärna att ni redan nu tömmer era lägenheter på särskilt fuktkänsliga föremål. Vi rekommenderar Er med icke simkunniga barn att ordna annat boende under de dagar som festligheterna pågår. Eller: Kära grannar! Med start vecka 39 planerar jag att ta över er gata för att så småningom upprätta en "fascistisk diktatur" i hela länet. Diktaturen är tänkt att fungera som en plattform för en större utvidgning av mitt rike som, om allt går vägen, kommer sprida sig söderut och förhoppningsvis nå en bra bit ner i Europa! Då automatvapen kommer förekomma kan det vara god idé att parkera bilen någon annanstans till dess ockupationen är avklarad.   Inom den militära världen pratar man idag mycket om mjuk maktutövning, så kallad soft power. Jag antar att det är den här typen av lappar de syftar på då. Hard power kallas det när man på sin lapp  lägger till något om att man arbetar efter ekologiskt tänk.Då finns det inget försvar i världen som kan stå emot.Mot den bakgrunden bör den svenska försvarsmakten snarast lägga om strategi och istället för sin traditionella fiendebild fokusera på oberoende genreöverskridande musiker med kretsloppssanpassad livsstil. Och när sitautionen börjar bli hotfull på allvar – plocka bort vindrutetorkarna på varje bil längs hela östra gränsen.+  Throw your hands in the air and wave them like you just dont care. Måste vara musikvärldens genom tiderna vanligaste uppmaning.– Fast hur gör man? Hur får man ihop det? Varje gång jag kastar armarna i luften ser jag ut som jag bryr mig jättemycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Stephan Mendel-Enk
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro