ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

SVT: Vi räckte inte till för hela publiken i krisrapporteringen

Helena Olsson/Christina Ågren · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Christina Ågren, programchef för SVT:s lokala nyheter och minoriteter och Helena Ågren, programbeställare SVT, skriver i en replik att de beklagar att SVT inte räckt till i teckenspråkstolkningen under rapporteringen av terrordådet i Stockholm.

Christina Ågren, programchef för SVT:s lokala nyheter och minoriteter och Helena Ågren, programbeställare SVT, skriver i en replik att de beklagar att SVT inte räckt till i teckenspråkstolkningen under rapporteringen av terrordådet i Stockholm. Foto: SVT


SVT har fått kritik för att inte ha sändningarna om terrordådet i Stockholm teckenspråkstolkat. Vi beklagar att vi inte räckte till, replikerar de.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på den här debattartikeln. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

SVT har fått kritik för att vi i för liten utsträckning teckenspråkstolkade utsändningarna efter fredagens terrordåd på Drottninggatan. Vi beklagar att vi inte räckte till för hela vår publik. Vi tänker då särskilt på den döva publiken där svensk text inte är ett fullgott alternativ för att tillgodogöra sig information.

Många har hört av sig och främst kritiserat den inofficiella manifestationen i söndags där SVT inte filmade tolken som fanns på scen. Vi kan bara beklaga att vi inte hade tillräckliga produktionstekniska resurser tillgängliga eller löste det på ett bättre sätt.

Inför den officiella minnesceremonin som hölls i måndags bjöds SVT in i planeringen i ett tidigt skede vilket gav oss möjlighet att erbjuda teckenspråkstolkning i tv-rutan.Vi ser nu över såväl teknik, organisation som rutiner för tolkuppdragen som ska göra SVT mer snabbfotade framöver. Samtidigt kan vi tyvärr inte garantera full teckenspråkstolkservice i alla oförberedda situationer, som i denna typ av akuta nyhetslägen. Vi eftersträvar dock att vi i kombination med den service som textningen innebär ska kunna erbjuda både hörande och icke hörande bästa möjliga leverans även i skarpa nyhetslägen.

Helena Olsson, programbeställare SVTChristina Ågren, programchef för SVT:s lokala nyheter och minoriteter

klar

Artikellänk är kopierad

Helena Olsson/Christina Ågren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro