ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Ta bort kön i idrotten och låt alla möta alla

Insändare · 25 Jul 2019
Uppdaterad 25 Jul 2019

Lee Sang-Su och Park Young-Sook från Sydkorea spelade i samma lag under världsmästerskapen i bordtennis i Paris 2013 och tog hem silvret. Foto: Wikimedia commons


Transpersoner får inte plats i idrottens dam- och herrlag, skriver "En arg Robin".

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I sportens värld talas det enbart om män och kvinnor. Det är dam- och herr-VM i fotboll och likadant i övriga sporter. Men det talas inte mycket om de personer som inte sållar sig till dessa två könsnormer. Antingen får de tävla med män eller så får de tävla med kvinnor.

quotation startIstället för två eller 50 olika fotbolls-VM skall vi bara ha ett VM och likadant med alla andra idrotter. Ge alla möjlighet att delta och låt de bästa stå som slutsegrare.quotation end

Hur kan dessa maktstrukturer i form av de kvinnliga och manliga normer vara de dominerande inom idrotten? Var skall icke-binära personerna vara? Var skall de transsexuella vara?

Idrotten behöver göra upp med dessa könsnormer och se till att alla får möjlighet att delta på lika villkor. Facebook tillåter att användare har över 50 olika könstillhörigheter men att ha 50 olika fotbolls-VM blir alldeles för krångligt. Istället för att separera alla kön skall vi se mänskligheten som en enhet, som ett istället.

Den enda lösningen är därför att vi helt tar bort detta med kön i idrottens värld och låter alla möta alla. Istället för två eller 50 olika fotbolls-VM skall vi bara ha ett VM och likadant med alla andra idrotter. Ge alla möjlighet att delta och låt de bästa stå som slutsegrare. Idrotten skall förena människor, inte skilja oss åt.

/En arg Robin

LÄS MER
Så här debatterar du i Metro
klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro