ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Ta bort landstingen – för en bättre vård

freja · 8 Okt 2014
Uppdaterad 8 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Freja berättar om sin morfar som var tvungen att åka till Karlstad för att söka vård istället för att få komma till Södersjukhuset.
Freja berättar om sin morfar som var tvungen att åka till Karlstad för att söka vård istället för att få komma till Södersjukhuset.

I dagens samhälle har vi en vård som är ojämlik, framför allt för våra äldre. Mitt förslag är att ta bort landstingen.

Jag har min morfar som exempel. Han har mått dåligt under ett par år och inte fått rätt vård. Morfar och mormor kommer från Sunne i Värmland. Där måste morfar antingen åka till Karlstad eller Torsby och där får han inte rätt hjälp. En gång blev morfar sjuk när han var utomlands. På vägen hem var han tvungen att åka med syrgas till Karlstad i stället för att få komma till SÖS i Stockholm eftersom han är skriven i Värmlands län landsting.

 Varför måste man hålla sig till de sjukhus som är nära? Varför kan man inte åka längre bort för att få den vård man behöver? Varför ska vården vara ojämlik? För att vården ska bli bättre måste man först och främst ta bort landstingen. Då kan vem som helst åka till vilket sjukhus som helst. Jag vet att det är bättre om man håller sig nära de sjukhus där man är skriven men det är också viktigt att man får den vård man behöver.

 Vi måste ha en mer jämlik vård som tar hand om oss alla.  Låt oss påverka regeringen så att de tar bort landstingen.

klar

Artikellänk är kopierad

freja
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro