ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Ta inte bilen hem om du ska dricka i kväll – Erik blev bara 13 år

Metro · 24 Okt 2015
Uppdaterad 17 Feb 2017
Erik blev bara 13 år, skriver Aron Anderson, till höger i bild. Fotnot: Metro har fått okej från anhöriga att använda bilden på Erik.

Erik blev bara 13 år, skriver Aron Anderson, till höger i bild. Fotnot: Metro har fått okej från anhöriga att använda bilden på Erik. Foto: Privat


DEBATT: Min bästa kompis Erik blev påkörd av ett rattfyllo. Om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem, skriver Aron Anderson.

klar

Artikellänk är kopierad

Jag skulle vilja be dig om en sak…

Bilden är på Erik – min bästa kompis tills jag var 13 år gammal.

Den 23 oktober varje år är alltid en lika svår dag för mig.

På dagen för 14 år sedan kommer jag ihåg hur jag vaknade upp till tända ljus i vårt hus. Jag var bara 13 år gammal men kunde direkt känna hur något var fel – hur något fruktansvärt hade hänt.

Jag frågade mamma vad som var fel och hon berättade med gråten i halsen hur min bästa vän Erik inte fanns hos oss längre. Han hade blivit överkörd då han cyklade till sin innebandyträning… Av ett rattfyllo.

Hela min värld raserades.

I går träffade jag Eriks familj precis som vi gör varje år. Tillsammans tänker vi lite extra på honom, skrattar, gråter och minns. Erik – som bara blev 13 år gammal.

I kväll är det även lördagskväll. Många ska ut på krogen. Många kommer dricka sig berusade.

Men det är nu jag skulle vilja be dig om en sak. Att om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem! Låt inte din bil bli ett mordvapen. Låt inte din bil/du vara den som dödar någons son, dotter, partner eller vän i kväll.

Snälla!

Aron Andersson

Föreläsare, inspiratör och äventyrare

​Här hittar du Arons Facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro