ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Tack Sverige, men när ska du tacka mig?

Menekse Mermer Gül · 24 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kulu är en by vars invånare utgör den största delen av de ekonomiska flyktingarna från Turkiet till Sverige. Sverige upptäckte denna by på 1960-talet, dit kom de i sina fina kostymer och planscher av en Volvo med en underrubrik som löd så här:– Kom och jobba i Sverige och du har en Volvo inom kort!

Byborna blev exalterade, endast de allra rikaste hade råd med denna gigantiska, vackra maskin och inom kort vandrade halva byns invånare på Sveriges gator. De jobbade och jobbade. Dag och natt. År in år ut.

Längtandes till fru, barn och sitt eget land, kämpandes för en fjuttig lön men snart hade de sin Volvo (det kanske är en förklaring till varför invandrare har flashiga bilar)!

Solen nådde alla själar. Äntligen kunde Sverige rulla bandet på alla fabriker, de äldre omhändertogs väl, alla toaletter var renare än någonsin och vilken service det var på restaurangerna!

Det var bra då cashen rullade in! Shit vad vi var heta, sexiga individer under högkonjunktur, då headhuntades vi för våra kunskaper och då spelade färg, ras, religion ingen roll, exotiska som vi är!Efter sol kommer snö (mestadels i Sverige) och håll i hatten, nu är det snöstorm min vän! Under lågkonjunktur är det blickar av hat som möter mina mörka ögon, vassa tungor når mig och mörkögda i hela Europa.

Invandrare är otacksamma, fuskar till sig bidrag, integrerar inte. De bara tar och tar och tar. Hade de inte tagit och tagit så hade Sverige haft mer och då kanske vi hade kunnat undvika denna lågkonjunktur.

När invandrarna flyttar till områden där majoriteten är svenskar minskar värdet av bostadsrätter och hus så svenskarna flyttar ut. Invandrare nekas komma in av dörrvakter, arbetsgivare, bostadsrättsföreningar mm.Sverige! Sverige! Jag gjorde som du sa, jag integrerade, så får jag då det Lisa Svensson får? Nä, men du förstår det funkar inte riktigt så i verkligheten, vi bara skojade. Ja, men visst var det lite roligt ändå lilla invandrare? Kan du inte bo ute i förorten och vara arbetslös ett tag till?

Här får du lite pengar och antidepressiva, men vi hör av oss så fort stormen har lagt sig, då solen skiner igen.

Utan min familj, släkt, landsmän, invandrare hade detta land inte haft den välfärd det har. Tack Sverige, men när har du tänkt tacka mig?

+ "I hederns skugga" en bok väl värd att uppmärksamma.– Äldreomsorgen som den är i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Menekse Mermer Gül
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro