ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Tänk om Bruce Willis och Micke Nyqvist dejtade

Fridah Jönsson · 10 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Åh, jag är så besviken. Petter (ja, Så Klart!-killen) är med i tidningen QX och kramas med Paolo Roberto på en bild. QX har i samband med prinsessbröllopet satt ihop en massa kändispar (kille-kille och tjej-tjej), och Petter och Paolo är alltså ett av dem.
Petter säger till Aftonbladet att ”Det är en kul grej, men samtidigt viktigt. Alla människor är lika mycket värda och förtjänar samma rättigheter, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning.”Och det har han ju såklart rätt i. Men sedan kommer uttalandet som gör att jag fattar allt och ingenting: "Det var kul att göra det tillsammans med Paolo. Vi är båda så trygga i vår manlighet."Jag blir så arg. Petter, den enda svenska hiphoparen jag tycker gör bra musik. Petter, som börjat dricka mindre och vara hemma mer för att ta hand om sina kids. Petter, som jag så länge hyllat för att han sagt bra saker i intervjuer. Denna Petter förklarar nu en pose och ett fejkat "så träffades vi"-reportage med Paolo Roberto med att "båda är trygga i sin manlighet".Som om manligheten skulle tas bort ifrån dem om det visade sig att de faktiskt var ett par. Som om deras respekt skulle försvinna om de råkade bli kära i killar. Som om inte en homosexuell kille kan vara manlig. Jag är så otroligt trött på att folk år 2010 tycker att homosexuella killar är omanliga och att homosexuella tjejer är okvinnliga.  Varför glömmer folk bort att de tjejer som många tycker är sexiga och kvinnliga faktiskt är lesbiska eller bisexuella? Tila Tequila och Lindsay Lohan är väl långt ifrån det som stämplas som okvinnligt?

Och vad hade hänt om männen som anses som mest manliga i själva verket var bögar? Tänk om Bruce Willis och Micke Nyqvist började dejta. Eller om det kom fram att Foppa hade legat med Börje Salming. Ni som hade associerat "omanlig" med "homosexuell" då, ni kan ju räcka upp handen.+Stockholm Marathon. Man kan inte bli annat än tårögd av att se folk frivilligt vara ute och springa i fyra timmar.
– Årets sommarvärdar. Claudia Galli, Jill Johnson och Christer Sjögren. Räcker så.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro