ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Tänk om jag och min kille hade försökt få barn i flera år"

Kicki Norman · 17 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag har en väninna som inte bara är en bridezilla, hon är också en diamantzilla och en presentzilla. Bröllop såväl som dyrbara ädelstenar såväl som lyxiga gåvor får henne att gå i spinn. Så när det var dags för hennes ettåriga bröllopsdag såg hon fram emot en välfylld Aladdin-skattkista med guldmynt och glittrande juveler.

Döm om hennes förvåning när askarna hon fick inte var turkosa, rosettombundna eller med orden ”Tiffany & Co” tryckt utanpå. Döm om hennes förvåning när askarna hon fick var lila, rassliga och med det uppfordrande ”Pre-natal vitamins” i kraftigt tryck på framsidan. – Pre-natal? sa hon i frågande ton när hon öppnade locket och en handfull hårda tabletter trillade ut. – Pre-natal! utropade maken glatt, och dagdrömde redan om potenta spermier som erövrade världen (eller i alla fall frugan).

Hon försökte uppbåda glädje över sina graviditetsvitaminer, men även de mest välmenta fertilitetspiller kunde inte ersätta de fullständigt opraktiska smycken hon hade förväntat sig. Själv fick jag en uppmuntrande dunk i ryggen när min svärmor höjde glaset vid julbordet. – Ja du, Sara, sa hon till min mamma, skål för att vi har ett barnbarn vid julbordet nästa år!Jag satte nära på julsnapsen i halsen men jag borde inte bli förvånad. Samma svärmor dillade om barnbarn och ”trampet av små fötter” redan innan hon ens riktigt var min svärmor och råkade korsa min väg i ett tidigt dejtingstadium. För henne är det inte alls halsbrytande att lägga in en avynglingsbeställning mellan sillen och skinkan.

Fast halsbrytande hade det kunnat vara. Eller i alla fall våghalsigt. För tänk om jag och min kille hade försökt få barn i flera år och inte lyckats? Just nu är ofrivillig barnlöshet en av de vanligaste stressjukdomarna bland mina högpresterande karriärskamrater. Jag och pojkvännen är – vad vi vet – inte drabbade, men då detta är något det talas tyst om så kan ingen utomstående veta det säkert.

Och min väninnas man tyckte säkert det var fint av honom att vilja ha barn med sin fru, men oromantiska barnkläckningspiller fungerar dåligt som förspel. Faktum är att ett dinglande juvelsmycke säkert hade fått henne mer sugen på en liten knodd. Eller i alla fall mer sugen på att ligga. + Singing Bee. Falsksången vi skrattade åt i Idol har nu chans att vinna 50000 kronor. Genialt. – Britneys vårdnadsbråk. Låt sönerna vara hos pappa tills hon själv kommit på fötter igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kicki Norman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro