ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Tänk på kvinnorna som är mer utsatta

nella · 18 Nov 2014
Uppdaterad 18 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Det finns kvinnor i denna värld som kämpar för att få vara topless och det finns kvinnor som önskar att de inte var tvungna att gifta sig och ha barn med en äldre främling vid tolv års ålder.

Kvinnor som helt enkelt önskar sig rätten till att vara värdiga och få leva. 

Ser ni de enorma klyftorna och skillnaderna mellan kvinnorna i världen? 

Vi måste förstå att feminism inte är någonting om det inte finns feminism mellan själva kvinnorna i världen. Feminism är inte bara skapad för den västerländska kvinnans yttrandefrihet, för saker som en stor del av kvinnorna på denna planet aldrig någonsin kan drömma om. Utan den är även skapad för de kvinnor som inte har mod eller rätt att kämpa för att få vara kvinnor. 

För mig handlar feminismen om att alla kvinnor runt om i världen kämpar för samma mål, i stället för att stå över varandras axlar och skapa en feminism som inte handlar om gemenskap. För mig handlar feminism om rättvisa och gemenskap. För mig handlar feminism om en kamp där alla kvinnor får delta i. Hur skulle det vara om vi kunde sprida de kvinnliga rättigheterna, de mänskliga rättigheterna, som vi har här i västvärlden till u-länderna, till de kvinnor som också förtjänar dem? 

Om vi alla kunde stå på samma linje och kämpa för en internationell feminism där alla får vara med, så kan världen ändras. 

klar

Artikellänk är kopierad

nella
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro