ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Till dig som ska skaffa katt – tänk på det här

· 23 Jun 2016
Uppdaterad 25 Jun 2016

Foto: Montage/TT/Alamy


En katt är inte någon leksak – tänk på det innan du skaffar dig en. Katthemmen är överfulla med oönskade katter, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu skaffar många katter. Tänk på detta: Katten ska vara minst tolv veckor gammal när den lämnar sin mamma. Kastrera din katt. Det finns många oönskade kattungar och att bidrag med fler är bara onödigt. Många kattungar dumpas av på olika ställen. Chippmärk eller öronmärk din katt. Glöm inte att skriva upp i registret var du bor om din katt skulle försvinna.

Halsband på katten om den ska vara utekatt. Gärna ett med ert nummer i halsbandet, i fall katten skulle försvinna eller ännu värre bli påkörd. Tänk på att katter inte är någon leksak. Kattungar är väldigt söta men vad gör du när de blir vuxna? 

Katthemmen är överfulla med oönskade katter som folk har dumpat av eller ännu värre slängt ut som en sommarkatt med tron att katten överlever. Vill du ge en katt ett nytt hem gå till ett katthem.

Alexia

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro