ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Ungdomen har fladdrat förbi

metro · 3 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fyllde trettiofem år för ett tag sen, och jag tycker faktiskt att det är skönt att bli gammal och klok. Åldersnoja är för andra. Och nej, jag ljuger inte. Att bli tant är coolt ju, det nya idealet. Men det känns som om tantigheten tagit raketfart sen min sista födelsedag … Att maken och jag alltid tittat på pensionärsprogram på tv är sen länge bekräftat. Men det har nu också resulterat i att vi inte bara tittar utan också upprört ENGAGERAR oss i programmen. Till en början accepterade vi Anders Lundin på Skansen. Tyckte lite småsynd om honom där på den stora Sollidenscenen. Den här sommaren pratar vi no mercy! Anders Lundin är kass och så är det med det. Han är så usel att vi blir upprörda där i tv-soffan. Riktigt arga faktiskt. Kan någon på SVT sluta låtsas, vråla åt folket att kejsaren är naken? Anders Lundin. Kan. Inte. Sjunga. Och människan leder allsång. Sen tycker jag att han är fjantig. Så där ironisk hela tiden. Och kan han sluta säga ”Men, så trevligt” precis HELA tiden? Ja, ni hör ju hur vi gått i gång där hemma. Vi diskuterar högljutt med fjärrkontrollen i handen och får tårar i ögonen när vi pratar om hur fint allt var när Lasse Berghagen kom till oss varje tisdagskväll. Morgonen efter säsongens sista ”Allsång på Skansen” har jag precis hunnit repa mig och min pensionärsvana trogen slagit mig ner med en kopp brygg(!)kaffe. Sorterar posten och ser glatt att jag fått en tjusig inbjudan. Wow, tänker jag fåfängt och undrar nyfiket vad lyxkuvertet kan innehålla. En inbjudan till galapremiären på ”Miami vice”. Jag förstår absolut ingenting. Det måste vara ett misstag. Någon har valt en väldigt olycklig filmtitel i ren okunskap om att det för bara några (ehh) år sen fanns en väldigt cool tv-serie med samma namn. Jag går in till maken och han stirrar lika oförstående han på innehållet i min hand. Och sen frågar han vem Colin Farrell är. Jag svarar att jag inte har en aning. ”Miami vice” började väl visas på tv för inte alls så himla länge sen? Va? Det var väl bara något år sen Don Johnson var coolaste killen med sina barfota fötter i loafersen? Då när alla killar på fullt allvar funderade på om det gick att bo året runt i en segelbåt med en egen krokodil även här hemma i Sverige. För att det var så coolt. Med betoning på var. När de börjar göra remakes på ens favvoserier som man FORTFARANDE refererar till så är man lite gammal. Men jag lugnar mig och börjar se fördelarna med detta faktum. Jag ser fram emot remakes av ”Falcon Crest”, ”Goda grannar” och ”Drutten och Jena”. Återigen en serie med krokodilinslag … Nu ska jag bara hitta något ärtigt att ha på mig på den tjusiga filmpremiären. Undrar om jag kommer i mina gamla axelvaddar? Och om SVT inte byter ut Anders Lundin nästa sommar kommer jag att bojkotta allsången. Kejsaren har inga kläder!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro