ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Vad hände sedan Maud?

Alexandra Pascalidou · 12 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Allt är lätt i teorin. Det är i praktiken det brister. ”Om man vill motverka mental förstelning ska man umgås med olika människor och träna sig i att vara öppen inför andras sätt att tänka” säger psykologiprofessor Claudia Fahlke i SvD.Tre sidor bort läser jag näringsminister Maud Olofssons citat: ”styrelser som motsvarar marknaden när det gäller etnisk bakgrund, kön och ålder är en rent kommersiell aspekt.” Det sa Maud när hon kritiserade förra regeringen för bristande mångfald. Då fanns nämligen bara två styrelseledamöter med utomnordisk bakgrund i statliga bolag. Många var vi som hejade på modiga Maud som lovade att hon skulle arbeta med mångfald.Sen blev Maud minister och när hon äntligen kunde omsätta sin kritik till praktik och gå från enfald till mångfald, ja då lyckades hon halvera den mikroskopiska mångfald som fanns. SvDs granskning visar att av de 21 största statliga bolagen, däribland Apoteket, Systembolaget och Svenska Spel fortfarande inte har en enda person med utomnordisk bakgrund vare sig istyrelse eller i ledning trots att de är skattefinansierade och har mångkulturellt kundunderlag.Men hur många med invandrarbakgrund arbetar egentligen på Mauds eget Näringsdepartement?Jag ringer trevliga Markus Jönsson på Regeringskansliets arbetsgivarenhet som samordnar det interna mångfaldsarbetet och frågar.”Problemet är att vi inte tar fram sådan statistik på Näringsdepartementet. På hela regeringskansliet är det 8,7 % som antingen är utlandsfödda eller med två föräldrar födda i annat land.”

Vilken kulturell kompetens dessa svenskar med invandrarbakgrund har kan Jönsson inte svara på. Det finns inte registrerat. Med andra ord kan alla vara danskar. Inte heller vilka befattningar dessa människor har. De kanske skurar korridorer eller serverar köttbullar i personalmatsalen. När jag frågar hur mycket mångfald som vore önskvärt svarar Jönsson:”Vi ska ju helst återspegla samhället. Riktmärket är att vi ska ha ca 18,8 % med utl. bakgrund. Så ser det ju ut i landet.”

Kanske borde Olofsson göra som den engelska kulturministern Margaret Hodge som omedelbart vill se flera kvinnor i statliga styrelser och drar igång stor annonskampanj i glassiga magasin istället för att söka kvinnokompetens i klassiska herrklubbar.Maud, småföretagarna skyddshelgon, borde ha stött på tiotusentals flitiga entreprenörer med invandrarbakgrund. Ge dem chansen eller annonsera efter styrelseledamöter med mångkulturell kompetens. Misslyckas du får du min telefonbok som innehåller hundra högutbildade multikultimänniskor som bara väntar på ditt samtal. Öka mångfalden Maud, inte för att det är synd om dom utan för att det snart blir synd om oss när vi drabbas av mental förstelning.Och det ger inget klirr i kassan direkt.

+ AIKs sköna seger - äntligen.– Förseningar, fördröjningar och folk som inte kommer i tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Pascalidou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro