ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Vanligt folk har ingen plats i nya hipster-Haga

Mats · 20 Apr 2017
Uppdaterad 20 Apr 2017

Foto: IBL


Insändarskribenten Mats tycker att stadsdelen Haga i Göteborg är en illusion av en svunnen tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Där sitter den övervintrande hipstern och sippar på sin belgiska bira för 89 bagis per flaska med sin eko­logiska ullstickade slitna kofta för tretusen spänn, sitt tillrättalagda rufsiga skägg och med laptopen i sitt knä. Han bara luras, han är bara på låtsas!

Kullerstensgatorna är ­sedan länge tillrättalagda, lägenheterna kostar miljoner, Hagabadet är bara för de rika och utedassen är är ett minne blott. Haga är bara en illusion av en svunnen tid. Haga var arbetarnas kvarter, folkets kvarter, kvarteret för de mindre ­bemedlade. De som slet och arbetade i idoget svett, de som stod på barrikaderna och skaldade ”Låt Haga ­vara, låt Haga leva!”.

Det var de som var på riktigt men som sedan långt tillbaka är utkörda till någon annan plats ­någon annanstans. Haga är inte på riktigt. Haga är inte för oss. Haga är blott en illusion av något som varit!

Mats

klar

Artikellänk är kopierad

Mats
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro