ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Var finns plats för extrajobb?”

/Herman · 27 Feb 2014
Uppdaterad 28 Feb 2014

Studiemedel. Hur ska studenter med familj kunna hinna dryga ut sitt studiemedel med extrajobb?

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Alla studenter är inte i 20-års åldern, bor i ett studentboende, äter pasta och nudlar, går på pubkvällar och extrajobbar. Det finns studenter med familjer. Föräldrar med barn. Som ska ha råd med något mer än en liten studentlya, som måste ge sina barn en ordentlig kost, som ska köpa nya kläder till sina barn som fått hål på knäna efter att ha ramlat på dagis, som vill kunna ta med sina barn till museet. Föräldrar som kanske måste betala en extra mobilräkning, har högre elräkningar än singelhushåll, som har barn aktiva inom föreningsliv. 

Men framför allt, föräldrar som inte har tid att ha ett extrajobb efter skoltid för att få ekonomin att gå runt, för kvällar är lika med kvalitetstid med sina barn, leka, umgås, läsa läxor, bada, laga mat, natta. Och på det läsa egna läxor och plugga inför tentor. 

Var finns plats för extrajobb? Inom vilken tidsram ska det gå runt? Och hur ska jag kunna leva och försörja mig och mitt barn när ni sänker studiebidraget? Studenter har olika levnadsvilkor, kom ihåg det.

klar

Artikellänk är kopierad

/Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro