ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Värdegrund viktigast för politikerna

Atlass  · 29 Sep 2014
Uppdaterad 29 Sep 2014

klar

Artikellänk är kopierad

"Fördelen med gröt som lösning är att hela äpplet utnyttjas", skriver "Atlass" som använder maträtten för att illustrera hur politiker bör tänka.
"Fördelen med gröt som lösning är att hela äpplet utnyttjas", skriver "Atlass" som använder maträtten för att illustrera hur politiker bör tänka.Foto: TT

Inom politiken kan man klara sig utan fina formel la meriter. Lite vardagspsykologi, kombinerat med språk­färdigheter kan vara till stor hjälp. 

Om man dessutom har värde­grund med solidaritet, empati, ­öppenhet, tolerans och acceptans av olikheterna i stället för egoism och främlingsfientlighet så kan man göra både karriär i  yrket och nytta för hela landet. 

Just värdegrunden är viktigast. Sedan är det bra att vara lyhörd och ha med sig i  bagaget både logiskt och lateralt tänkande för att lösa problemen. 

Typ av problem: Om man har tio äpplen och tio hungriga barn är det mest rättvisa att ge ett äpple till varje barn. Javisst. 

Men om man har 50 barn och bara tio äpplen är det mest solidaritet och rätt­visa att sälja hälften av äpplen, köpa havregryn, mosa de fem resterande äpplen och göra gröt så att de 50 barnen får äta sig mätta. Fördelen med gröt som lösning är att hela äpplet utnyttjas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Atlass 
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro