ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Varför är du inte också anonym, Pelle Filipsson?

Fridah Jönsson · 4 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu har jag läst om den här Pelle Filipsson, och jag vill ställa flera frågor till honom. (Innan det ska jag bara förklara för er vem han är. Pelle är en kille som låg med en tjej som blev gravid. Tio år senare skriver han en bok om hur det är att bli pappa mot sin vilja.)

Eftersom jag undrar flera saker om Pelle så nu kommer ett öppet brev till honom:


Hej Pelle!Jag har väldigt svårt att förstå mig på dig. Varför i hela friden skriver du en bok om det här?Din son är nio år nu. Hur glad tror du han blir? Hur skulle du känna om din mamma skrev en bok och talade ut i diverse tidningar om hur oönskad du var och vilket misstag det var att du kom till?Du fingerar sonens namn i boken, och det är ju bra gjort av dig. Men det spelar inte så stor roll, för din son vet ju själv att det är honom det handlar om.Hela världen vet inte vem han är, men den värst drabbade av allt det här är ju faktiskt din son. Och eftersom han vet att det är du som är hans pappa och honom boken handlar om, så är det inte så väsentligt att namnet är fejkat.Varför måste DU gå ut med namn och bild, Pelle? Om du nu måste skriva en bok om det här (jag har en känsla av att "för att hjälpa andra" kan vara en anledning till det), varför använder du ditt riktiga namn? Kunde det inte räckt med att skriva under pseudonym, eller ännu hellre, en anonym blogg? Och Pelle, varför använde du inte kondom?Okej, tjejen sa att hon åt p-piller och det är förjävligt att ljuga om en sådan grej, men var ingen av er rädda för sjukdomar? Ni hade ju inte direkt börjat välja ut porslin till bröllopet, så hur kunde ni vara så säkra på att inte få aids eller något?Pelle, jag förstår din situation. Jag fattar att det måste vara en fruktansvärt komplicerad grej. Men jag förstår faktiskt inte varför du måste skriva en bok och berätta offentligt om det här. Vem kommer att må bra av det här? Du? Din son? Mamman? Jag tror inte det.Din son vet redan att han var oönskad. Han ska inte behöva påminnas om det så fort han går in på Bokia.+ Eva Lund i curlinglandslaget! OS sötaste tävlande.

– Att det faktiskt fortfarande finns folk som säger ”damhockey”.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro