ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Varför lägga till snuskon på msn?

Fridah Jönsson · 17 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nyhetsmorgon berättar om en rapport som visar att många unga tjejer utnyttjas sexuellt på nätet. 
Efter att ha pratat med mina kompisar om äldre killar som har kontaktat dem på msn, ställt mysko frågor och velat se mysko bilder, så är det fortfarande en grej jag inte kan reda ut:
Hur man som ung tjej kan låta personer med alias som [email protected] (ursäkta Björn Gustafsson-hyllningen) lägga till en på msn.

Om man ser att en person har ett sådant användarnamn, varför blockerar man inte den direkt? Det säger väl sig självt att det inte direkt är någon som är intresserad av att diskutera livets mening över en kopp te?
Så fort någon med en sådan adress har lagt till en så måste man ju förstå att det är ”blockera”-knappen som är mest aktuell.Men vissa våldtäktsmän/pedofiler/kallademvadnivill är ju smartare än så. Vissa har helt vanliga alias. Men om man blir tillagd av någon som har en normal adress, men som är 32 år, frågar om man har webbkamera och hur många man har legat med, borde det inte ringa någon slags klocka då? 
VARFÖR utsätter man sig för det här från början? Psykologen Christina Warfvinge säger att tjejer ofta blir beroende av den som utnyttjar dem och inte vill bryta kontakten eftersom de behöver bekräftelsen. Jag förstår det. 
I många fall blir tjejerna hotade med att den som utnyttjar ska skicka bilderna på dem till deras föräldrar. Då fattar jag också att man fortsätter, i ren panik.

Men om man inte ens tillåter personen att lägga till en på msn från början, då hamnar man ju aldrig i den situationen.
Jag vet att man aldrig någonsin ska säga att en tjej ska skylla sig själv om hon blir våldtagen eller utnyttjad. Det är heller inte det jag säger.
 Jag säger bara att man måste inse att när trettioåriga män som frågar om man har haft någon pojkvän undrar om man kan skicka bikinibilder, då måste man inse att det är någonting som är fel.+ Mannen Under Trappan. Jonas Karlsson, alltså. Vilken kille!
– Att Axel Gordh-Humlesjö har magsår och inte är med i Debatt. Han förgyllde ju hela programmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro