ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Varför ska jag tåla mobbing?"

Cissi Wallin · 30 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Du är värdelös, ful, värdelös, ful…" Jag stänger ner, loggar ut och öppnar ett nytt kakpaket. Double Choco Cookies with tripple choco. Tårarna svider nånstans i kanalerna men vägrar låta dem komma ut, dumstolt. Man ska ju spela kall, oberörd, skriva i sin blogg att "ni får kalla mig vafan ni vill, jag tar verkligen aldrig åt mig…" Vet inte hur många mejl/kommentarer jag fått där ni gång på gång skrockar "Jamen, man måste tåla skit när man är du" Måste man? Måste du, Linda i skolköket i Staffanstorp, Mats på bygget i Falun, Reza i taxin i Hallonbergen, Krille på söders kreddigaste reklambyrå tåla det? Tåla att bli mobbade? För det är mobbing, ingen ska behöva "tåla" mobbing. Lika lite som man ska tåla att bli rövknullad av sin farsa hela barndomen.

"Medieprofiler", mestadels kvinnor får sånt här varje dag. Bara för att vi gillar att skriva och betalar hyran genom att kränga texter till tidningar/sajter folk läser. En brud runt trettistrecket med vass karriär sa en gång till mig "Man ska bara stänga det ute" Vadå stänga ute? Hon kunde inte ge mig några fler vettiga råd. Ok, så nu när jag gått från att skriva pissbetalda artiklar i en lokalblaska till kolumner i landets största tidning så ska jag räkna med att bli kallad fitta, hora, dum, obegåvad, ful, äcklig, mongo...? Är det en oskriven lag? Som ett tyst agreement? Har alla i branschen skrivit på under hot med avsågad hagelbössa inblandad? "Kalla mig vad ni vill, jag bryr mig ändå inte" Katrin Schulman deklarerade det tidigt i sin karriär. Klart som fan hon bryr sig. Det har blivit status, pondusvisande, ballt att spela oberörd. För skörhet är ju så osexigt, speciellt hos den moderna kvinnan.

Nu gör jag upp reglerna med er. Från och med nu så kommer jag inte ta mer bajs, mobberier, hot. Jag kommer inte godkänna en enda mobbig kommentar till på min blogg, kommer tvinga min redaktör ta bort varenda mobbig kolumnkommentar. Såna där ni går åt mig personligen, kallar mig fula ord, beter er som tolv. Jag kommer mejla alla mina kvinnliga kollegor och uppmana dem göra samma sak. Nu räcker det. För ni är inte så dumma som ni verkar ibland, det vet jag. Ni är bara missförstådda och ledsna i ögat. Skriv det istället så ska jag krama er. Hårt. Och bjuda på en cookie.

+ Dear Euphoria, musikböna som kommer stort i höst. Håll utkik och kom ihåg vart ni läste det först!

– Studenternas karatefyllor. Jag minns knappt ett skit av min och ångrar det djupt.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro