ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Vi älskar att hata den hysteriska flickvännen

Cissi Wallin · 2 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Varför tycker så många killar synd om sig själva i sina heterorelationer? ”Jag fåår inte gå ut med grabbarna ikväll för ”regeringen”…”? Vadå får inte? Det är väl bara att GÅ ut! Gör hon slut om du lämnar henne en kväll? I så fall är det väl lika bra att dumpa med en gång. Nä, jag fattar inte detta enorma martyrskap från många av landets pojkvänner och äkta män. Man gillar att skylla på ”alla hysteriska flickvänner”. Som likt bruden i Youtubeklippet som får spel över att hon inte kan ha på sig ”den”, eller ”den”, eller ”den” och lastar det på sin stackars pojkvän som aldrig köper några kläder till henne. Över 800.000 har sett klippet, och förfasat sig över ”alla dessa hysteriska flickvänner”. Som att de vore mer regel än undantag. Seriöst. Jag har hur många killkompisar som helst och har hittills, under våra vuxna liv, stött på EN flickvän av denna sort. En av alla fina, sköna och härliga som passerat. Och hon var precis som tjejen i klippet inte riktigt frisk. Hon hade också behövt någon form av professionell hjälp. Hon var maniskt svartsjuk, krävde att han skulle ringa var tionde minut, inte titta åt andra brudar och absolut inte prata med dem(då bröt det stora svartsjukekriget ut). Hon lät honom knappt träffa sina vänner, tjuvläste hans mejl och sms och skrek och gapade över minsta lilla skitgrej. Och hon krävde att han skulle köpa kläder till henne, kläder och smycken.Men om vi skippar den sista meningen… Känns inte alla dessa beteenden igen från lika många män som inte mår bra och låter det gå ut över sin partner? Vi får ju inte glömma att det trots allt är en grov majoritet män som bonkar på sina flickvänner och fruar varje år, inte tvärtom. Jag skulle vilja påstå att den ”hysteriska flickvännen” är en myt. Skapad av mesiga svenska snubbar som gärna skyller på sin andra hälft när de hellre vill dega i soffan framför Topmodel än gå ut och bärsa med sitt killgäng.

+ Musikhjälpen i Svt och Sveriges Radio drar snart igång, och min favvo Nour sitter i buren!– Att så många svenska familjer inte har råd att fira jul. Skamligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro