ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Vi älskar dig, Morrissey

Metro · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Den ikoniska artisten Morrissey bekräftade att hans konsert på Eventim Apollo-arenan i London skulle vara hans sista i England. Reaktionen från pressen och även fansen var ljummen. Varför det? Hade alla de som en gång avgudade honom gått vidare med livet? Tror de att han kommer tillbaka ändå? Var hans senaste skiva för mycket av en besvikelse, eller är det ett sorligt testamente på att världen bryr sig mer om trender än legender?

The Smiths och Morrissey var stora, men blev aldrig ett namn för den breda massan. De var som en vacker hemlig kult. Att förstå och älska musiken var inte ett val – det var ett privilegium. Man var tvungen att ha en viss intelligens och kreativitet. En kontakt med de egna känslorna. Men främst var det musik för folk som balanserade på kanten till livets stup.

Jag vet inte om detta endast är slutet för konserter i England, eller början på slutet för konserter i största allmänhet. Och jag vet inte om musik betyder någonting alls på det stora hela. Men jag vill bara tacka å mina och miljoner andras vägnar, och säga att vi älskar dig, Morrissey.

"Well, the pleasure, the privilege is mine."

Tuna

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro