ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Vi har händerna fulla ändå"

Kicki Norman · 10 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Min killes mamma vill så gärna ha barnbarn att hon informerade mig om detta långt innan min kille och jag ens var ordentligt ihop. På grund av speciella omständigheter råkade hon nämligen närvara på en av våra första dejter. Där satt jag och försökte utvärdera min känslor, samtidigt som min blivande svärmor dillade om trampet av små fötter – inte för att hon är okänslig, utan för att hon helt enkelt inte kunde hejda sig.

I helgen var jag, killen och alla fyra föräldrar till Prag. Som en 75-årspresent till svärfar hade alla gamlingar fått en weekendresa med oss som reseledare. Det blev då uppenbart att vi inte behöver några livliga knoddar som rusar runt fötterna på oss, vi har händerna fulla ändå.Kvällen innan vi flög ut, gick jag igenom vad man inte får ha i sitt handbagage. För min mamma var det här med vätskor och geler ett nytt kapitel. ”Jag har inget sånt i handbagaget”, försäkrade hon.En timme senare plockade hon upp sin necessär, full av parfymer, spraydeodoranter och crèmetuber, ur just handbagaget.”Jag sa ju att du inte får ha dem i handbagaget!” röt jag irriterat. ”Vadå?” sa hon. ”Får jag inte?”

När vi väl kom fram till Prag skötte de sig nästan helt som vanliga människor, förutom något enstaka gnäll på maten. (”Vad torrt köttet är!” sa min mamma, som älskar blodigt kött, när den hjortstek hon hade beställt well done kom in på bordet och var just well done.) Ingen gick vilse, alla lärde sig säga ”please” och ”thank you” på restaurangerna. Men så fort det var dags för hemresa och vi närmade oss flygplatsen, förvandlades alla föräldrarna på bästa askungevis till pumpor igen.

Min mamma, som man tror skulle ha varit vis av necessärsincidenten på vägen till Prag, gick igenom säkerhetskontrollen med en vattenflaska i vardera handbagage. Hon såg uppriktigt förvånad ut när säkerhetspersonalen stoppade henne, och förnärmad när de tog vattnet av henne (hon hade faktiskt betalat för det). Min pappa, vanligtvis en klok och kunnig man som är mycket populär att ha med sig i förhandlingar på jobbet, gick igenom samma säkerhetskontroll med en kniv i fickan. ”I got it on a vägmässa in 1986”, försökte han förklara för den bistra personalen.

Men rekordet tog ändå min killes pappa, som ordentligt la upp jacka, bälte och plånbok på rullbandet genom röntgenapparaten. Sin mini-resväska i handbagage-storlek, däremot, drog han på golvet efter sig när han gick igenom metalldetektorbågen. Den pep och tjöt förstås som ett centraleuropeiskt klockspel och det var snudd på att han blev nedbrottad av vakterna.

Prag-resan var en rolig upplevelse – otroligt vacker stad! – och jag tycker otroligt mycket om alla fyra gamlingarna, med fel och förtjänster. Jag känner bara inte att det här med barn/barnbarn brådskar speciellt mycket. För när jag och min kille gör saker tillsammans med hela tjocka familjen, blir det uppenbart att vi redan har fyra. + whowhatweardaily.com. Två modejournalister driver en sajt där de berättar om kändisars kläder och accessoarer. - EU. Unionen har säkert storpolitiska fördelar men en beautyjunkie som jag saknar det lilla i det stora: taxfreen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kicki Norman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro