ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Vi måste stå upp för pacifismen

Också realist · 27 Okt 2014
Uppdaterad 27 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

"Våld föder våld", skriver skribenten.
"Våld föder våld", skriver skribenten.

Svar till signaturen "Realist".

Du verkar efterfråga  logiska resonemang. Varsågod, här är mina: När länder blir rädda för varandra så rustar de upp. Snart börjar de kapprusta . Ju mer de stärker sina försvar, desto räddare blir de, eftersom motståndarna gör samma sak. Alla sitter som på nålar och spänningen trappas upp. Sen tar någon ett litet snedsteg och så bryter kriget ut.

Att i stället göra tvärtom, att säga ”Nej, vi tänker inte spela det här spelet” och rusta ner sänder en tydlig signal till övriga länder: Våld föder våld. Vi måste stå upp för pacifismen om vi vill ha fred! Jag vet, det är inte lätt att våga ta det steget, men någon måste vara först. Någon måste föregå med gott exempel. 

klar

Artikellänk är kopierad

Också realist
Också realist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro