ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Vi måste vara solidariska

kenneth · 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Svar till ”Euron ger social utslagning” 20/1. Tyvärr är du lika egoistisk som många andra svenskar är. Du skriver: ”Vi i Sverige behöver en egen styrränta som sätts av vår riksbank och som endast är anpassad efter den svenska ekonomin. Detta är livsviktigt för vår ekonomi här i Sverige”.  Det kan inte bli mer fel. Sverige är ett litet land, mycket beroende på ekonomin i vår omvärld eftersom vi behöver exportera det vi tillverkar för att fortsätta höja vår levnadsstandard. Och vi exporterar mest till våra grannländer, bland annat Tyskland. Varför ska vi åka snålskjuts på andra länders ekonomier utan att ta ansvar för hela situationen och inte tro att vi kan leva isolerat från omvärlden i vårat hörn av Europa. Vi måste sluta navelskåda och i stället vara solidariska och ta hänsyn till de länder vi vill samarbeta med. Det gör vi inte genom att inte delta i det samarbete som behövs för att vi ska åtnjuta den respekt som vi behöver.

klar

Artikellänk är kopierad

kenneth
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro