ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Vi vill inte förstå tiggarna

Fredrik · 26 Nov 2014
Uppdaterad 26 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Signaturen Fredrik ger en målande bild av svenskarnas syn på tiggeri.
Signaturen Fredrik ger en målande bild av svenskarnas syn på tiggeri.Foto: TT

Dagens insändarskribent vill få oss att bli bättre på att tänka oss in i tiggarnas situation.

Om du vaknar imorgon och inte har något jobb, inte några pengar och ingen mat till dina små barn. Du beger dig utomlands för att det är omöjligt att överleva på ett socialbidrag som endast är några hundralappar. Du slår upp ditt tält i närmsta buskage utanför en stad men ändå tillräckligt nära centrum för att du ska slippa promenera flera timmar till din plats vid butiken eller på torget.

Vintern kommer.

Inte nog med att du måste sova i tält, du måste också befinna dig utomhus 8–12 timmar om dagen. Till och med ditt skelett börjar frysa till is. Du ser människor som kör glänsande bilar, du ser människor med kaffemuggar i händerna. Du ser människor som har vardagsrum de använder bara för att se på teve i, vissa av dem har till och med flera bostäder.

Vi kan inte förstå dig, vi VILL inte förstå dig. För om vi förstår dig måste vi hjälpa dig, då måste vi låta bli att köpa take-away-kaffe, då kan vi inte längre titta bort: då måste vi ta dig i handen erbjuda dig gästrummet eller starta en insamling så att du kan bo på ett vandrarhem eller i något av hotellens alla tomma rum.

Då måste vi engagera oss, be politikerna att ta er på allvar, erbjuda er soppkök, gymnastiksalar att sova i, varma kläder och varma händer.

Snälla du, lär dig inte svenska, berätta inte om ditt lidande, se oss inte i ögonen. Det är mycket lättare om du är en utlänning som får skylla sig själv för att du föddes i ett annat land.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro