ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Victoria, låt kidet vara ett kid

Fridah Jönsson · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011

Så kommer vår framtida tronarvinge till världen. Men tänk hur det skulle vara om kronprinsessan Victoria och prins Daniel uppfostrade barnet som ett helt vanligt barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa Kronprinsessan. Jag blev så klart väldigt glad för Kronprinsessans och prins Daniels skull när jag hörde om den väntade tillökningen.

Om jag, en enkel frilansskribent från Dalarna, får ge er lite tips inför kidets ankomst, så skulle jag vilja börja med att önska barnet något roligt namn. Jag tycker att Ni ska glömma alla släktnamn och Sibylla-traditioner och döpa det till typ Jessica. Tänk vad kul det hade varit. Och om det blir en kille så kan han heta Håkan eller dylikt.

Vidare tycker jag att Kronprinsessan och prins Daniel ska låta barnet i största möjliga mån vara som andra barn. Jag vet inte vad Ni gör när Ni inte åker runt och besöker Min Stora Dag-event och sådant, men jag tycker att Ert barn ska få vara ett helt vanligt barn när hen inte är ute på uppdrag med Er.

Låt vår framtida kung eller drottning få spela Nintendo Wii, låt nästa prins eller prinsessa få se på ”Dora” på tv, köp en studsmatta och låt Sveriges blivande regent hoppa sig yr och utmattad i timmar utanför Haga slott.

Jag råkar veta att Kronprinsessan hade mycket svåra tonår kantade av anorexi och höga, höga prestationskrav. Därför vill jag att Kronprinsessan och prins Daniel ser till att verkligen ha otroligt bra koll på sin framtida dotter eller son.

I och för sig är ju hela Sverige, som Kronprinsessan redan vet, ganska bra på att uppdatera sig om hur kungafamiljen ser ut (jag tyckte att Kronprinsessan skulle bränna upp alla nummer av Aftonbladet som dagen efter Nobelfesten förra året vrålade ut frågan ”ÄR VICTORIA GRAVID?” och zoomade in en bild på Kronprinsessans helt normala mage), men det största ansvaret ligger naturligtvis på Kronprinsessan och prins Daniel.

Jag hoppas att Ni lovar Er dotter eller son att alltid, alltid lyssna på honom eller henne.

Och slutligen, Kronprinsessan och prins Daniel: Gå inte på strippklubbar och köp varken kaffeflickor eller kaffepojkar. Och skulle Ni ta fel beslut någon gång så snälla, snälla, förklara det på ett bättre sätt än ”nu vänder vi blad”.

Jag önskar Er all evig lycka och gratulerar till den kommande kungligheten. Bästa hälsningar, Fridah Jönsson

+ Jag har tagit körkort! Sicken underbar känsla det här är. – Jag vågar inte parkera någonstans. Jag kör bara runt runt runt och hoppas att alla andra ska hinna åka. När går detta över?

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro