ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Visa hänsyn när det nya året firas in

metro · 22 Dec 2014
Uppdaterad 22 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Fyrverkerier kan störa både djur och människor, skriver två insändarskribenter.
Fyrverkerier kan störa både djur och människor, skriver två insändarskribenter.Foto: TT

För djuren är det en mardröm. Att fira nyår kan inte innebära att börja smälla två veckor i förväg, anser två insändarskribenter.

Det är likadant varje år i december: smällare exploderar och raketer tjuter. ”Vi vill fira nyår”, säger de som håller på. Fira ­nyår? Visst, men varför då hålla på praktiskt taget dygnet runt två veckor ­före nyår? Många djur, både tama och vilda, är skräckslagna. Jag minns en hund som var ett darrande nervvrak från lucia till tretton­helgen. Och han är inte ensam. Vi måste också ägna en tanke åt alla krigsflyktingar, som tvingas att åter­uppleva sina fasor när det smäller, blixtrar och luktar krut. Jag själv är varken djur eller krigsflykting, men jag tycker ändå att det är väldigt ­störande med alla dessa ­explosioner, och att alltid riskera att få rester från en raket i huvudet. Är det verkligen så roligt när det säger pang, att det är otänkbart att visa minsta hänsyn till alla andra? Magnus

Vi har det inte trevligt på nyår Ni som handskas med ­raketer: Snälla rara, skjut inte av dem mellan husen. Det är ett rent ut sagt helvete att trösta hus­djuren, och likaså ­människor som kommit från krigsdrabbade länder. Vi har inte alls trevligt på nyår, då det börjar smälla tidigt på morgonen. Sen finns det några som inte kan sikta, och det är inte kul att vara rädd att raketer ska komma in bostaden. Snälla ni, kan ni inte försöka ta lite hänsyn för människor och djur? Kram på er alla och ett gott nytt år. Hoppas på er alla. Gott slut

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro