ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Washington i karnevalstämning

Jonathan Mann · 20 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Washington DC kommer aldrig att bli som Rio de Janeiro och kommer aldrig att komma närmare karnevalsstämning än i går när mer än en miljon människor firade installationen av Barack Obama som USA:s förste afro­ame­ri­kan­ske president. USA har aldrig tídigare skådat maken till installation.

Obama gick inte till val på sin ras, utan försökte förbise den så gott han kunde, men installationen kommer ändå att präglas av den lång tid framåt.

Nu sitter en svart man i Vita huset. Amerikaner av alla ursprung är fortfarande lite förvånade och mycket stolta och bland alla breda leenden verkade Obama vara den ende som inte log.

I sitt första tal som president varnade han för kommande utmaningar med en armé i krig och usel ekonomi, men fram­tidens pröv­ningar kunde inte dölja att han skrivit historia. Och folk ville fira.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonathan Mann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro