ANNONS
ANNONS
Logo

HÄLSA & TRÄNING PÅ ALLVAR

Därför granskar vi hälsovärlden

· 23 Sep 2014
Uppdaterad 23 Sep 2014

Du peppras med tips och råd om hur du ska leva, äta och träna. Men vad är sant och vad är falskt? Nu drar Metro igång Hälsogranskaren – för att syna råden du lever efter.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman och Tomas Lundin ska granska råd och tips om hälsa, kost och träning.
Emma Björkman och Tomas Lundin ska granska råd och tips om hälsa, kost och träning.Foto: Gustav Gräll

Tidigare har Metro studerat rykten och påståenden som sprids i sociala medier – nu får Viralgranskaren ett syskon i form av Hälsogranskaren. Idén har fötts i kölvattnet av den hälso- och träningsvåg som svept in över landet.

Plötsligt har var och varannan person börjat träna på olika sätt, exotiska superfoods – som chiafrön, spirulinapulver och kokosolja – är vardagsmat i smoothies och juicer, det görs reklam för kosttillskott som påstås ha hälsofrämjande egenskaper och på nätet och i magasin är de välmenande råden en snårig djungel.

Det är där Hälsogranskaren kommer in. Vi ska undersöka råd och vedertagna myter som rör hälsa och reda ut vad som är sant och vad som är falskt.

Men eftersom vi vill skriva om det som är viktigt och relevant för Metros läsare ber vi om er hjälp. Vad vill du att Hälsogranskaren ska titta närmare på?Först ut är en granskning av vad som är sant och falskt om vår vanligaste smitta – förkylningen.

Mejla oss med tips på [email protected], hör av dig till oss på facebook.com/halsogranskareneller skriv till oss på Twitter @halsogranskaren.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro