ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Blod ur öronen" – flygresenärer till sjukhus

TT · 14 Jul 2018
Uppdaterad 14 Jul 2018
Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt. Arkivbild.

Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt. Arkivbild. Foto: TT


Minst 30 flygpassagerare har fått föras till sjukhus efter det att ett Ryanairplan oplanerat fick landa i Frankfurt sedan flera ombord börjat må dåligt. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

klar

Artikellänk är kopierad

Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen, utan att gå in närmare på exakt vad för slags hälsoproblem passagerarna drabbats av.

En av personerna ombord har lagt ut ett foto på Facebook, som ser ut att vara taget inne i kabinen, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hade hörts under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig.

Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

Resenärerna ska enligt personen i fråga ha fått information om att flygningen beräknas återupptas omkring klockan 10 på lördagsförmiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro